Pengumuman


Enyliza Butik


Antara testimoni pelanggan kami klik sini

Thursday, November 13, 2014

New Update From Me

Hurmmm camner nk mula ek??? Tp agak pnjg gak nk berceloteh ni hihihi

Ok last update new stok jul 2013 bln puasa time ni alhamdulillah rezki mencurah2 n pastu dpt tau ku preggy Alhamdulillah syukur mmg ku nanti2 kn rezki yg satu ni...

Then start my journey as preggy mommy hihi dlm hti xmo excited sgt just bsyukur sgt2 smoga kali ni ade rezki kami suami istri selepas keguguran sblm2 ni n berharap sgt kali ni rezki menyebelahi kami....

1ST TRIMESTER
lebih kurang kndungan 6 mggu camtu aku bleeding nmpk je drh da nangis ni mmg fobia sgt xnk da ape yg jd sblm ni berulang lg....ms tu kat banting kt rumah adik ku da smggu raya time ni....xblh da nk tggu blk jhr kne g cri pakar kat cni....then kitorg g 1 klinik pakar sakit puan after scan mmg nmpk kantung membesar ikut mggu alhamdulillah pkembangan yg +ve then doktor suggest bg injection utk kuat kn janin katanye bleeding sbb "treathen Miscarriage" gitula lbh kurg bunyinye ahkak bkn doktor jd men hentam je hababa

Ok then blk jhr still bleeding kali ni mmg jumpe pakar yg mmg kami buat rawatan gn dia......pendek kn cite ku bleeding smp mggu ke 12....doktor bg injection 8 kali utk kuatkn janin ms injet xsakit ku blh thn lg bile ubt nk jln sakit masyaallah nk pth pinggang smp pinggang ku bengkak kiri kanan sbb injet 8 kali ko adesss ank2 demi mu ummi redha asalkn awk sihat dlm peyut ummi....


2ND & 3RD Trimester
Alhamdulillah da xbleeding da selera mkn alhamdulillah xde ape2 alahan xmuntah cuma loya2 tu biasala kn....

Mggu ke 34 perut asik ngeras je dah knp ni yer sbb bru 8bln kak xsedap hti terus g HSA cek2 rupenye kencing kotor then duk wad 4 hari gakla xde progress leh la blk umh

Mggu ke 37 ms ni seb bek ade adik ipau neman ahkak kat umh klu sorg2 xtaula....kbtulan makayh kne g kl sepupu ahkak kawen time tu mmg ahkak xbrani nk g tkut tbersalin....ok smbung blk hihi merapu meraban jap....pg tu ok je xde ape siap ckp kat mak xde ape rs blm nk bsalin lg ni mak xde rs ape2 pn biasa2 je ecewah konfiden je ko kan....pastu sempat lg ku melayan cite "FROZEN" adik ipau tgh melayan tu da rs da perut len mcm je ni asik2 keras 10 minit skali pastu rs sakit cam sengugut aik len mcm ni....relax jap g toilet pastu ckp gn adik jomla kite g lunch tp sblm tu g hosp dlu lunch sgtla pkl 2 tu hahaha smp hosp tggu jap then dok dtg cek jln bile tgn dia kluar tu tanjat sgt nmpk drh pnuh kat glove dia Ya Allah mmg fobia skit drh2 ni ats pnglman lalu risaunye hrp2 baby ok...then doktor idayu terus ckp jln da buka 2cm xleh blk yer kne msuk wad doktor ckp ni contraction btul bkn BH sbb jln da buka klu BH jln xbuka.....owh ok2 la relax chill wat cam biasa plan nk g lunch pn xkesampaian hihi kne msuk wad la pulek nye.....
Mlm tu jln masih 2cm sbb ahkak xsakit kn duk ngeras je tp xsakit....mlm tu mmg rs xbersedia lg nk bsalin dlm hti Allah je yg tau punye bdebar pestime la katakn....
Esok pg kul 10 nurse pggil msuk LR nk VE gn wat CTG....then jln da buka 3cm doktor terus pecahkn ketuban pastu drip lers sbb nye xsakit2 kn huhu.....sblm tu xsakit lers da drip da pch ketuban sndri mau igtla...sakitnye bgegar smp kpala huhu 
pendek kn cite lg klu x pnjg bjela doktor dtg buat VE ms pkl 2.30 dia ckp bru 5cm...adeh ku skit punye sakit bru 5cm pastu doktor blh tany3 awk xsakit ke relax je.....aje gile xsakit??? Sakit oiiii tp xtaula leh relax la tenang2 snyum2 gn encik hubby muahahaha
then tnye doktor lma lg ke nk bersalin ni....doktor ckp mgkn lg 5jam ank sulongkn mgkn jln buka 1jam 1cm ku tgk jam lbh kurg kul 7pm la kot ku bsalin okla tdo jap hahahah sempat lak tdo kn....blh lak terlelap klako tul....bile terbgun tu tgk jam bru kul 3pm bru stgh jam tdo ku tbgun sbb trasa nk meneran sgt2 da....mmg ku teran gn nurse xde doktor pn xde yg ade hubby ku sorg je duk picit2 loceng nurse xdtg2 xblh thn ooooooo berlarila en hubby cari nurse....smp jumpe nurse dtg terus kol doktor.....yg ku dgr deme kabo doktor dtg skrg patient da fully n pushing agaknye deme kabor da buka abes la kot n da meneran huhu hambik xsmp 5 jam bru stgh jam da meneran kelam kabut doktor dtg pendek kn cite ku meneran pkl 3 pkl 3.15 doktor dtg 15 minit tu adedesss lma nye 3.20 my prince kluar....alhamdulillah syukur baby ku sihat sempurna suami ku xdpt thn nangis teresak2 aku da blur2 xpela jnji da slamat kluar lega alhamdulillah syukur nikmat yg xternilai anugerah yg xdpt dijual beli

Alahmdulillah Now our Prince Da nk msuk 8bln smoga Allah bg dia kesihatan yg baik n pnjg kn umurnye n jd ank yg soleh












1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete